25 Jarig bestaan Hapkido Merkelbeek

Exact 12 maart jongstleden was het 25 jaar geleden dat er naast het Taekwondo gestart werd met Hapkido lessen in Merkelbeek.

Trainer Henny Beurskens start eind jaren ’80 met Hapkido  op de diverse Taekwondo seminars die door GM Kim CHul Hwan, 9e Dan, werden georganiseerd.

Begin jaren ’90 werden er regelmatig privé lessen gevolgd bij GM Kim.

In 1993 haalde GM Seo Myung Soo het Hankido van GM Myung Jae Nam naar Nederland, en dat was de stijl die in het begin in Merkelbeek beoefend werd.

“Een mooie tijd waarbij de school uit Merkelbeek destijds al qua niveau zeer goed scoorde” aldus Marcel van Zanden, Dangraadhouder, en de enige leerling van het 1e uur die nog actief meetraind!

Marcel van der Zanden ontvangt een bedankje voor zijn 25 jarig Hapkido jubileum!

Tot 2005 werd er bij diverse organisaties Hankido getraind, totdat Henny Beurskens in 2005 kennismaakte met het de JIn Jung Kwan stijl, onder leiding van GM Lee Chang Soo.

Jin Jung Kwan is ongetwijfeld de hardste en meest effectieve Hapkido stijl die er is.Wereldwijd wordt deze stijl getraind bij de diverse leger- en politie onderdelen: 

http://world-jjk.com/jjk-et-forces-armees/

In 2013 werd Henny Beurskens de officiële vertegenwoorder van het JJK Hapkido in Nederland, en daarmee werd JJK Merkelbeek, Bon Kwan (hoofdkwartier). Sindsdien is er hard aan de weg getimmerd en trainen er zo’n 60 beoefenaars alleen al in Merkelbeek, waaronder diverse Dangraadhouders Tevens word Nederland ieder jaar bezocht door GM Lee Chang Soo, en GM Raphael Couet. Ook worden Dangraadhouders van JJK Merkelbeek uitgenodigd om wereldwijd stages te verzorgen, oa bij leger en politie.

Voor wie is deze stijl geschikt? Dat is het mooie, deze stijl is geschikt voor iedereen die genoeg doorzettingsvermogen en toewijding heeft om de trainingen serieus en regelmatig te volgen.

Filosofie van Jin Jung Kwan

진중관 관훈

JI (志): Wie inspireert, die wordt

IN (忍): Will / Volharding

Kang (强) Sterkte

 

Op 20 maart kreeg Henny Beurskens van de leerlingen een mooi jubileum cadeau uitgereikt, en dat wederom op de dag af 38 jaar nadat hij zijn 1e Taekwondo les kreeg van Mai Douven uit Merkelbeek:

KAMSAHAMNIDA

…een gedeelte van de Taekwondo en JJK Hapkido leerlingen van Merkelbeek…..