Jin Jung Kwan – Archangelsk – Rusland

Van 20 tot en 23 april was Henny Beurskens weer uitgenodigd om in Archangelsk, in het noorden van Rusland weer diverse trainingen te verzorgen.

Vertrek was op Woensdagavond vanaf Duesseldorf, en aankomst om 2 uur ’s nachts in Archangelsk.

Donderdag werd direct begonnen met 3 uur privé training voor Mikhail Grechischev, gevolgd door een training voor een aantal volwassen lagere banden.

Vrijdags morgens werd er eerst les gegeven aan een aantel leden van de Russische Politie (hierover later meer), en daarna aan de assistenten van Mikhail. Hier werd vooral ingegaan op het zelf lesgeven aan de diverse groepen:

Zaterdagmorgen begonnen de seminars. Eerst werd er 1,5 uur les gegeven aan een enthousiaste groep kinderen, vooral het Kwonsul werd hier benadrukt:

 

Hierna een zware training van 5 uur voor de volwassenen. De groep was niet zo groot, maat het enthousiasme daarom niet minder. Diverse onderdelen werden getraind, vooral uit het 2e Dan programma:

Zondags werd er gestart met een 5 uur durende training voor de volwassenen. Na de warming up werd vrijwel het hele programma aan trappen doorgenomen, gevolgd door lage trappen op de handmits. Daarna weer veel techniek, en de zaken herhalen:

Afgesloten werd het geheel door de kindertraining, wederom 1,5 uur. De kinderen waren zeer enthousiast, evenals de ouders. Al met al dus een top JJK weekend!

JIN JUNG