Hoofdtrainer

Hapkido carriere:
Ik ben begonnen met Taekwondo op 20 Maart 1980. Daarna via Kim Chul Hwan in Aken in aanraking gekomen met het Koreaanse Hapkido.

 

Op de diverse stages van Kim steeds zoveel mogelijk Hapkido lessen gevolg. Later privé lessen genomen. Er was destijds geen school in de buurt waar ik regelmatig kon trainen.

 

In 1993 kwam die mogelijkheid er wel toen Seo Myung Soo grootmeester Myung Jae Nam naar Nederland haalde. Grootmeester Myung had zijn stijl Hankido ontwikkeld. Deze stijl heb ik vele jaren met plezier getraind, en daarin mijn 5e Dan behaald.

 

jjkmb11

Jin Jung Kwan
In 2005 echter kwam ik via Guy Kusters in aanraking met de ongetwijfeld hardste en effectiefste Hapkido stijl die ik ooit gezien heb, het JIN JUNG KWAN. De trainingen zijn conditioneel zeer zwaar, en de technieken worden gebruikt door de Koraanse SWAT teams.

 

Na enkele trainingen heb ik dan ook besloten de dat het tijd is de “zachte weg” (Hankido) te laten voor wat het is, en de harde weg (Jin Jung Kwan) te gaan volgen.
In 2011 scheidde een gedeelte van de organisatie zich onverwacht af van het originele Jin Jung Kwan. Helaas was ook onze school lid van het afgesplitste gedeelte. Gelukkig wist ik via Rahpael Couet het contact weer te herstellen. En op 1 Januari 2013 werden we weer officieel lid van de World Hapkido JJK Association.
Tevens werd ik door GM Lee Chang Soo persoonlijk gevraagd om de verantwoording te nemen om het JJK in Nederland te bevorderen. Dit zie ik als een grote eer, en doe dat bijzonder graag.

 

In de originele Jin Jung Kwan stijl heb in wederom mijn examens gedaan bij TKJN Lee Chang Soo en mijn 6e Dangraad gehaald, waar ik bijzonder trots op ben.

 

henny_4
Van links naar rechts: Mickey Beurskens, GM Lee Chang Soo, Henny Beurskens.

 

Na het afsplisen van een gedeelte van de organisatie werd Hwarang-Yangban Merkelbeek weer erkend voor Nederland door de originele Jin Jung Kwan wereld organisatie, iets waar we bijzonder trots op zijn.

 

wp_000633
Raphael Couet, officieele vertegenwoordiger voor het JJK in europa, en Henny Beurskens vertegenwoordiger voor Nederland samen bij de vlag van de Jin Jung Kwan Wereld association in Cahors 14 december 2012.