Taekwondo hoofdtrainer

Hoofdtrainer Henny Beurskens
Ik ben met Taekwondo begonnen op 20 Maart 1980 bij Mai Douven, destijds 4e Dan. In die tijd ging het er hard aan toe in zijn school. Veel mensen die nu eigen scholen hebben trainden bij Mai of kwamen daar extra trainingen volgen: zoals Jo Mertens, Frans de Rooy, Peter van Loo, Mick Kohnen, Luigi Melis (*) ea.

 

Bij Mai trainde destijds ook zijn vriend Ernest Crapels, deze had een school in Ulestraten. Samen met Wolfgang Onken ging ik ook daar trainen. We trainden minimaal 4 dagen per week meestal vaker! Ik heb vroeger veel sparrings wedstrijden gedraaid, deel uitgemaakt van de Limburgse selectie,gescheidsrechterd enz.

 

In 1983 heb ik mijn 1e dan gehaald. In samenspraak met Mai ben ik daarna gaan trainen bij de Koreaan Kim Chul Hwan in Aken, Kim is meervoudig wereldkampioen.

 

jump
Gert Terwint, Indra Nowacki, Henny Beurskens, Léon Kusters, Kevin Nowacki.

 

In 1992 heb ik de school van Mai overgenomen omdat deze ermee stopte. De technische leiding in Nederland was toen in handen van de koreaan Seo Myung Soo. Dhr. Seo was zeer begaan met het Technische Taekwondo ipv het sparren. In de club was destijds ook veel animo hiervoor. Ik heb daarop een aantal jaren het management voor het Nederlandse stijlteam voor mijn rekening genomen. In die tijd zijn mijn leerlingen Kevin en Indra Nowacki Europees Kampioen stijl geworden, een prachtige prestatie!!

 

Na de stijl periode ben ik weer meer met sparring aan de slag gegaan, en terug gaan trainen bij Kim. Qua sparren heeft onze school ook al een Nederlands kampioen weten af te leveren: Jeroen van der Molen. Zelf ben ik ondertussen 6e dan, en train ik naast mijn Jin Jung Kwan Hapkido trainingen 2x per week Taekwondo

 

In de loop der jaren heb ik bij vele Koreaanse meesters getraind. Oa Hur-Heung Taek, Seo Myung Soo, Kim Chul Hwan en Lee Kyu Hyun.

 

nieuws1
Lee Kyu Hyun en Henny Beurskens tijdens stage in Den Bosch 11/12 Oktober 2003