Taekwondo assistent trainer

Bram Schillings (2de dan Taekwondo)

Ik ben met Taekwondo begonnen in September 1999. Samen met mijn broer Tom Schillings hebben we buiten Henny Beurskens als hoofdtrainer, getraind bij Kevin -en Indra Nowacki. Later werden deze lessen, welke met name voor de jeugd bedoeld waren, door Jeroen van der Molen gegeven. Doordat er in deze tijd veel leden waren die aan wedstrijden meededen, werd er op hoog niveau getraind. Door de hoge inzet binnen de groep heb ik 29 november 2003 mijn 1e Dan behaald.

 

In de loop der tijd heeft het bezoeken van wedstrijden meer plaats gemaakt voor gasttrainingen en trainingen waarin de achterliggende gedachte van technieken naar voren kwamen. Hierdoor werd er veel kennis binnen de groep gehaald wat we later in de trainingen gingen combineren.

 

30 Juni 2006 heb ik vervolgens min 2e Dan behaald.

 

In 2007 ben ik de Hapkido trainingen erbij gaan doen. Deze twee Koreaanse Martial Arts zijn een perfecte aanvulling op elkaar. Ook deze twee stijlen zijn weer te combineren.

 

Momenteel neem ik regelmatig de lessen over. Zowel met Xander Kools samen als wel individueel. Door binnen de groep de wedstrijdstijlen als wel de niet -wedstrijdstijlen mee te maken vind ik het een mooie ervaring om de leden zoveel mogelijk hiervan mee te geven. Ikzelf leer iedere training die ik volg of geef nog bij. Dit vind ik ook erg belangrijk om aan de leden mee te geven. Hoge inzet, discipline, normen en waarden, maar natuurlijk ook gezelligheid. Want in de loop der jaren heb ik er een mooie vrienden groep aan over gehouden waar al vele uren van hard trainen in zitten en er hopelijk nog vele van mogen volgen.

bree